All posts by admin.

Si të krijosh një “elevator pitch” të fuqishëm?

Kushdo që e lexon këtë shkrim, besoj ka qënë të paktën një herë në jetën e vet në një intervistë pune. Dhe sikur duan të na e vështirësojnë punën, rekrutuesit na bëjnë atë pyetjen e…

Si të fitosh një rol menaxherial pa patur eksperiencë?

Ndoshta, ti e di se do të ishe një menaxher i mirë, por si ta bindësh dikë që të japi një shanc edhe pse nuk ke përvojë menaxheriale?Miq, nuk ka asnjë formulë magjike për këtë…

Si të japësh përgjigjet e duhura në një intervistë pune? Përdor metodën “STAR”

Nëse së shpejti ke një intervistë pune, fillo pregatit shembujt e suksesit sepse patjetër që do të bëjnë pyetje të tipit” më trego një rast kur…”. Por ky është vetëm fillimi i pregatitjes. Shpesh kandidatët,…

Këshilluesi i karrierës, një profesion i kërkuar në treg

Sot themeluesja e platformës së karrierës #Expertlane, znj. Monika Farka ishte e ftuar në emisionin e mëngjesit #ditajone në televizionin A2 për të folur mbi rolin e këshilluesit të karrierës si një profesion i domosdoshëm…

4 arsye pse nuk të kontaktojnë pasi ke aplikuar për punë

Një nga ankesat më të shpeshta që kandidatët bëjnë është që ata harxhojnë shumë kohë për aplikime por nuk kontaktohen nga punëdhënësit. Pse ndodh kjo? Nëse ky është rasti yt lexo më poshtë dhe bëj…

Pse vera është koha perfekte për të gjetur punë?

Vera është një stinë super, veçanërisht në Shqipëri ku ka mundësi pa fund që të argëtohesh. Koha e shumë prej nesh është e programuar me takime miqësore dhe plane të bukura për fundjavën në bregdetin…

Si të kërkosh një rekomandim në Linkedin?

Në Expert Lane kemi diskutuar mbi rëndësinë e një profili tërheqës në LinkedIn. Kësaj radhe do të flasim për rekomandimet. Pse rekomandimet? Sepse patja e një rekomandimi në profilin tënd, tërheq vëmendjen e duhur nga…

Si ta “shesësh” veten në një intervistë pune?

Ti ndoshta e ke dëgjuar këshillën që duhet të “shesësh” veten në një intervistë. Por si? Cila është mënyra më e mirë për të shitur veten te punëdhënësit? Eksperjenca jonë, në Expert Lane me të…

Pse duhet të punosh me këshillues karriere të Expert Lane?

Ke menduar ndonjëherë të punosh me këshillues karriere? Nëse jo, po sjellim disa arsye pse duhet ta bësh dhe si të ndihmon këshilluesi i Expert Lane të shkëlqesh në karrierën që do: #1Të jep akses…

5 pyetje për intervistat e punës në shitje (dhe si t’i përgjigjesh atyre).

Përveç këshillimit të karrierës, ku japim këshilla të personalizuara kemi menduar që të sjellim për gjithë lexuesit e blog të Expert Lane, këshilla si të pregatiteni dhe të jeni të sukseshëm në intervistat e punës.…