Ju mund të ndjeheni shumë të lodhur kur zgjidhni opsionet tuaja të karrierës, të vendosni se çfarë të studioni në universitet ose të konsideroni nëse duhet të shkoni në punë. Eshtë e kuptueshme, këto janë vendime të mëdha që janë me të vërtetë të vështira për t’u marrë në një moshë të re. Ne ofrojmë një qasje shkencore që ju ndihmon të gjeni karrierën tuaj ideale.

Së pari, ju plotësoni një vlerësim të thelluar psikometrik  nga SHL, lider global në matje talenti. Ky vlerësim na ndihmon të kuptojmë se kush jeni – interesat, aftësitë dhe personalitetin tuaj. Ne pastaj largohemi dhe mendojmë për opsionet më të mira për ju, përpara se t’ju përshkojmë idetë tona. Pasi të kemi identifikuar karrierën më të mirë për ju, ne mund t’ju ndihmojmë të vendosni për zgjedhjet tuaja. Ne përfshijmë psikometrinë në të dy shërbimet tona të këshillimit të arsimit të lartë dhe opsionet e këshillimit të karrierës për adoleshentë dhe në fillim të 20-ave. Ne gjithashtu ofrojmë mbështetje praktike për aplikim universitar për adoleshentët që aplikojnë në universitet dhe këshillojmë prindërit që duan të ndihmojnë adoleshentët e tyre të gjejnë një karrierë.

Programi ynë për këshilla për karrierën:

Shumë njerëz kalojnë në fazat e hershme të jetës së tyre pa e kuptuar vërtet se çfarë duan të bëjnë. Nëse mund ta kuptoni që në vitet e adoleshencës, do të kurseni shumë kohë dhe dhimbje më vonë. Ju duhet të keni një plan i cili përfshin se çfarë lloji i karrierës është i duhuri për ju, si dhe të dini cilat mundësi të arsimit janë më të mirat për të arritur atje. Nëse mendoni se çfarë ju bën të lumtur në një karrierë, ekzistojnë disa faktorë shumë të rëndësishëm për t’u marrë parasysh.

Interesat

personaliteti

Aftësitë

Nëse ne mund të gjejmë diçka në të cilën ju keni një interes të vërtetë, ju keni shumë më shumë gjasa të shijoni punën tuaj dhe të keni sukses

Cili është lloji i duhur i një roli për ju dhe lloji i duhur i mjedisit që ju të punoni, sipas sjelljeve tuaja të preferuara.

Për çfarë jeni vërtet të mirë; cilat janë pikat tuaja të forta dhe cilat janë dobësitë tuaja. Sa shpejt mund t’i përpunoni informacionet dhe t’i përdorni ato për të përmbushur nevojat tuaja?

 

Qëllimi i këtij programi është t’ju ndihmojë të merrni vendimin e duhur në karrierë, qoftë gjetja e arsimit të duhur, apo fillimi i karrierës tuaj me punën tuaj të parë të vërtetë ose praktikën.

Mënyra si mund t’ju shërbejmë:

1. Këshilla për karrierë për adoleshentët

2.Orientim për punësim pas shkollimit