Category Archives for Blogs

Soft skills- arsyeja kryesore e luftës për talente

E ke dëgjuar shprehjen: na punësojnë për “hard skills” dhe na pushojnë nga puna për “soft skills”? Pra, sa do të mirë të jemi në përdorimin e programeve, të bëjmë përllogaritje dhe analiza financiare, të…

Pse ja vlen të punësoni të sapo diplomuarit?

Nuk ka dyshim që të diplomuarit e viteve 2020-2022 janë grupi i të rinjve më i prekuri nga pandemia. Ata nuk kanë patur mundësi të zhvillojnë projekte në shkollë apo të kryejnë punë vullnetare për…

5 shembuj suksesi që duhet të pregatitësh për intervistat e punës

Nëse je përpara një interviste atëherë është ora që ti të pregatitesh. Po çfarë? Si fillim, duhet që ta kesh krijuar një “elevator pitch” dhe të komunikosh me konfidencë vlerat e tua. Së dyti, duhet…

5 objektiva të arritshme për karrierën tënde për 2022

Nëse do ta nisësh vitin e ri me objektiva klishe që hartojnë të gjithë, do përfundosh si pjesë e statistikava të trishta ku 80 % e njerëzve i thyejnë objektivat që në muajin shkurt. Do…

Të duket sikur ke ngecur në karrierën tënde? Ky ushtrim do të ndihmojë të kuptosh atë që do

A je ndier ndonjëherë i pakënaqur ose i pamotivuar në punë, por nuk e kupton pse? Ndoshta ke nevojë të bësh një ndryshim në karrierën tënde por e ke të vështirë të kuptosh se çfarë…

A ja vlen të fillosh një punë sezonale gjatë pushimeve?

E ndërsa jemi në pritje të festave dhe jemi përfshirë nga atmosfera e këndshme, dhjetori sjell dhe disa të mira të tjera financiare dhe profesionale që mund t’i keni anashkaluar: Sezoni i festave sjell një…

Si të krijosh një “elevator pitch” të fuqishëm?

Kushdo që e lexon këtë shkrim, besoj ka qënë të paktën një herë në jetën e vet në një intervistë pune. Dhe sikur duan të na e vështirësojnë punën, rekrutuesit na bëjnë atë pyetjen e…

Si të fitosh një rol menaxherial pa patur eksperiencë?

Ndoshta, ti e di se do të ishe një menaxher i mirë, por si ta bindësh dikë që të japi një shanc edhe pse nuk ke përvojë menaxheriale?Miq, nuk ka asnjë formulë magjike për këtë…

Si të japësh përgjigjet e duhura në një intervistë pune? Përdor metodën “STAR”

Nëse së shpejti ke një intervistë pune, fillo pregatit shembujt e suksesit sepse patjetër që do të bëjnë pyetje të tipit” më trego një rast kur…”. Por ky është vetëm fillimi i pregatitjes. Shpesh kandidatët,…

4 arsye pse nuk të kontaktojnë pasi ke aplikuar për punë

Një nga ankesat më të shpeshta që kandidatët bëjnë është që ata harxhojnë shumë kohë për aplikime por nuk kontaktohen nga punëdhënësit. Pse ndodh kjo? Nëse ky është rasti yt lexo më poshtë dhe bëj…