All posts by admin.

5 shembuj suksesi që duhet të pregatitësh për intervistat e punës

Nëse je përpara një interviste atëherë është ora që ti të pregatitesh. Po çfarë? Si fillim, duhet që ta kesh krijuar një “elevator pitch” dhe të komunikosh me konfidencë vlerat e tua. Së dyti, duhet…

5 objektiva të arritshme për karrierën tënde për 2022

Nëse do ta nisësh vitin e ri me objektiva klishe që hartojnë të gjithë, do përfundosh si pjesë e statistikava të trishta ku 80 % e njerëzve i thyejnë objektivat që në muajin shkurt. Do…

Të duket sikur ke ngecur në karrierën tënde? Ky ushtrim do të ndihmojë të kuptosh atë që do

A je ndier ndonjëherë i pakënaqur ose i pamotivuar në punë, por nuk e kupton pse? Ndoshta ke nevojë të bësh një ndryshim në karrierën tënde por e ke të vështirë të kuptosh se çfarë…

A ja vlen të fillosh një punë sezonale gjatë pushimeve?

E ndërsa jemi në pritje të festave dhe jemi përfshirë nga atmosfera e këndshme, dhjetori sjell dhe disa të mira të tjera financiare dhe profesionale që mund t’i keni anashkaluar: Sezoni i festave sjell një…

Pragramet e Trajnimeve 2022

Në 2022 Expert Lane vjen me një sërë trajnimesh/webinaresh me fokus “Si të gjej punën që dua?”.Do të trajtojmë ato procese që ju keni hasur/hasni më shumë vështirësi gjatë procesit të kërkimit të punës si:-Si…

Si të krijosh një “elevator pitch” të fuqishëm?

Kushdo që e lexon këtë shkrim, besoj ka qënë të paktën një herë në jetën e vet në një intervistë pune. Dhe sikur duan të na e vështirësojnë punën, rekrutuesit na bëjnë atë pyetjen e…

Si të fitosh një rol menaxherial pa patur eksperiencë?

Ndoshta, ti e di se do të ishe një menaxher i mirë, por si ta bindësh dikë që të japi një shanc edhe pse nuk ke përvojë menaxheriale?Miq, nuk ka asnjë formulë magjike për këtë…

Si të japësh përgjigjet e duhura në një intervistë pune? Përdor metodën “STAR”

Nëse së shpejti ke një intervistë pune, fillo pregatit shembujt e suksesit sepse patjetër që do të bëjnë pyetje të tipit” më trego një rast kur…”. Por ky është vetëm fillimi i pregatitjes. Shpesh kandidatët,…

Këshilluesi i karrierës, një profesion i kërkuar në treg

Sot themeluesja e platformës së karrierës #Expertlane, znj. Monika Farka ishte e ftuar në emisionin e mëngjesit #ditajone në televizionin A2 për të folur mbi rolin e këshilluesit të karrierës si një profesion i domosdoshëm…

4 arsye pse nuk të kontaktojnë pasi ke aplikuar për punë

Një nga ankesat më të shpeshta që kandidatët bëjnë është që ata harxhojnë shumë kohë për aplikime por nuk kontaktohen nga punëdhënësit. Pse ndodh kjo? Nëse ky është rasti yt lexo më poshtë dhe bëj…