Ja çfarë i duhet të rinjve për t’u punësuar në industrinë BPO

Në muajin dhjetor 2020, AIMS International Albania, realizoi studimin” Zhvillimi dhe ri-aftësimi i forcës punëtore në normalitetin e ri”. Në këtë studim morrën pjesë 6 industri kryesore në Shqipëri. Nga të dhënat rezultoi se industria BPO është një nga industritë që u impaktua pozitivisht nga pandemia dhe ka punësuar më shumë të rinj.
Një nga qëllimet e këtij studimi ishte identifikimi i pozicioneve më të rëndësishme të punës sipas industrive. Të pyetur për të identifikuar këto pozicione, përfaqësues të industrisë BPO, raportuan se këto janë pozicionet më të kërkuara:

.


Sipas studimit, për të shkëlqyer në këto pozicione të rinjtë duhet të kënë këto 5 aftësi kryesore:
• Fokusi ndaj Klientit
• Shpirti i Ekipit
• Komunikimi Efektiv
• Zgjidhja e Problemeve
• Kontrolli Emocional

A i ke dhe ti aftësitë për të qenë i sukseshëm në industrinë që po merr zhvillim të madh në Shqipëri?
Expert Lane të ndihmon të masësh saktë aftësitë dhe potencialin tënd për çdo pozicion pune të kërkuar, pavarësisht nivelit tënd të eksperiencës.
Kështu do të jesh më konfident dhe do ti bindësh rekrutuesit për vlerat që ti sjell në vendin e punës.