Zgjedhja e Drejtimit të Karrierës- Nga t’ja filloni?

Kur është hera e fundit që keni shkuar në dyqanin tuaj të preferuar të akulloreve? E mbani mend cilën shije keni zgjedhur? E mbani mend si e zgjodhët?

Ju mund të keni zgjedhur një kon me dy lugë ose edhe tre, por nuk besoj që keni blerë një kon me 20 lugë. Ju është dashur të bëni një zgjedhje. Ndoshta, mund të keni pyetur personin që është prapa banakut për ndonjë ndihmë dhe ajo mund t’ju ketë bërë disa pyetje: “A ju pëlqen çokollata? Ju pëlqen vanilja? Ju pëlqejnë shijet e frutave? Këto pyetje ju kanë ndihmuar të ngushtoni 20 alternativat që keni pasur deri sa keni marrë një vendim.

Çfarë lidhje ka akullorja me zgjedhjen e karrierës së duhur?

Numri i shijeve të akullores krahasohet me larminë e industrive dhe vendeve të punës në tregun e sotëm të punës. Për më tepër, dikush do të përjetoj gëzimin ose zhgënjimin e zgjedhjes së parakohshme të karrierës më gjatë se zgjedhja e gabuar ose jo e një shije akullore. Nuk është për t’u habitur që zgjedhja e karrierës së duhur është e vështirë dhe e lodhshme.

Pra, si ta kuptosh se çfarë karriere duhet të zgjidhni?

Zbulo – Këshillim Karriere i Personalizuar me një Ekspert Punësimi

Ju duhet t’i bëni pyetje vetes tuaj, për atë që ju pëlqen dhe nuk ju pëlqen, dhe për atë që ju jeni i mirë dhe jo aq i mirë. Marrja e testeve të vlerësimit të Expert Lane do t’ju ndihmojë të merrni përgjigje për pyetjet tuaja. A keni marrë ndonjëherë vlerësimin e interesave ASPIRE? A keni marrë ndonjëherë një vlerësim të personalitetit tuaj në punë (OPQ) të SHL? 

Këto janë dy vlerësimet bazë nga shumë vlerësime të tjera  që këshilluesit tanë të karrierës në Expert Lane do t’ju ofrojnë. Rrezultatet do tj’u  ndihmojnë të njihni veten dhe të vendosni se cila karrierë është e përshtatshme për ju. Mënyra më e mirë për të marrë vendime për karrierën tuaj është pasja e një këshilluesi karriere të specializuar. Përmes një proçesi metodik ,këshilluesi mund t’ju udhëheqë ndërsa ngushtoni opsionet e karrierës tuaj. Kështu do arrini të kuptoni çfarë është më e mira për ju dhe të arrini aty ku dëshironi.