Vlerësimi

Testet psikometrike që ne përdorim janë të hartuara dhe të vërtetuara nga pyetësorët e zgjedhjeve të shumëfishta. Ata do t’ju bëjnë një seri pyetjesh në lidhje me interesat, ndjenjat dhe preferencat tuaja, si dhe do të testojnë aftësitë tuaja të arsyetimit (verbal, numerik, abstrakt etj). Nga rezultatet mund të nxjerrim shumë informacione se kush jeni në të vërtetë dhe çfarë ju përfaqësoni.

Programet tona të vlerësimit psikometrik përfshijnë: 

  • 1. Vlerësimi gjithëpërfshirës psikometrik  i përshtatur sipas individëve dhe rezultateve të pritura.
  • 2. Analiza e ekspertëve nga konsulentë të çertifikuar në interpretimin e rezultateve të vlerësimit.
  • 3. Raporte individuale të shkruara  për secilin vlerësues.

Faktorët e rëndësishëm që duhet të merren parasysh kur zgjidhni karrierën janë:

  • 1. Aftësia – A është aftësia në arsyetimin verbal, numerik, induktiv, deduktiv, logjik, mjaftueshëm për rolin?
  • 2. Personaliteti – Ku do të përshtatet dikush në një rol dhe a do të përputhet perspektiva me karrierën e duhur? Cilat janë përgjigjet dhe sjelljet e preferuara?
  • 3. Motivimi – Cilët janë drejtuesit që sigurojnë që puna po bëhet me impakt dhe rezultat maksimal?
  • 4. Potenciali – Cilat janë “Zonat e pashpjeguara” që e bëjnë dikë të gatshëm për sfidat e së ardhmes?

Përfitimi kryesor i vlerësimit: Reflektimi i aftësive, personalitetit, pikave të forta, preferencave dhe përvojës së grumbulluar.

Suksesi i Vlerësimeve Tona

Ne kemi një partneritet strategjik me SHL, udhëheqës global në Talent Innovation & Assessment me mbi 40 vjet ekspertizë.

SHL përpunon mbi 30 milion vlerësime në vit në 150+ vende, nga me shume se 10,000 kompani, shumë prej të cilave pjesë e Fortune 500. Vlerësimet SHL janë të njohura e të pranuara për saktësinë e tyre nga departamentet HR të të gjithë botës.

SHL disponon teknologjinë dhe mjetet e duhura për të siguruar parashikimin e saktë të performancës dhe potencialin. Angazhimi i tyre për inovacion, integritet dhe dinamizëm siguron që shkenca dhe metodologjitë të jenë të pakrahasueshme dhe të ofrojnë rezultate superiore për biznesin.

Procesi online dhe i thjeshtë i vetëvlerësimit siguron gjithashtu një eksperiencë komode të përdoruesve, duke mundësuar saktësi dhe relevancë më të madhe të rezultateve.

Pavarësisht nëse jeni student apo profesionist i ri, mjetet e vlerësimit të talentit nga SHL do bëjnë diferencën në suksesin tuaj në tregun e punës. Sistemi nxjerr profile personaliteti, aftësish, interesash apo motivacioni si dhe përputhjen e tyre me rolin e duhur për  të arritur karrierën e merituar.

Këshillimi i karrierës

Pas përfundimit të vlerësimit psikometrik, këshilluesit e karrierës me përvojë  do të analizojnë rezultatet dhe do të ofrojnë udhëzime për karrierën tuaj, duke ju ndihmuar të përcaktoni se çfarë karriere i përshtatet më së miri profilit. Qëllimi i udhëzimit të karrierës është të identifikojë potencialin e vërtetë të karrierës, të hetojë mundësitë e mundshme të karrierës dhe të bëjë një plan realist për të ardhmen. 

Vlerësimi i kujdesshëm i ndjekur nga karriera profesionale, objektive, e udhëhequr nga këshilluesit plotësisht të kualifikuar të karrierës, mund të bëjë ndryshimin në aftësinë për të arritur qëllimet e dëshiruara në karrierë. Rezultatet analizohen në mënyrë të paanshme dhe metodike, duke përcaktuar se ku preferencat, pikat e forta, lëvizjet, motivimet dhe aftësitë mund të zbatohen më së miri për sukses.

Këto rezultate do të ndahen dhe hulumtohen me përfituesit në seanca individuale online. Opsionale është që seanca të zhvillohet ballë për ballë me ekspertin e karrierës, megjithëse kjo do të kërkojë investime shtesë. 

 

Përfitimet kryesore: Parashtrimi dhe vlerësimi i opsioneve të karrierës duke ju përshtatur qëllimeve të jetës, për të arritur ekuilibrin më të mirë midis qëllimeve të karrierës dhe nevojës për përmbushje personale.

Trajnimi i punësimit

Ne besojmë se të rinjve duhet t’u jepet mundësia të përmirësojnë gatishmërinë e tyre në punë. Ne kemi ideuar dy blloqe të ndryshme të seancave trajnuese të synuara:

1- Të jesh i përgatitur për të kaluar me sukses procesin e rekrutimit

2- Zhvillimi i aftësive të duhura universale për të qenë një punonjës i ri me performancë të lartë në vendin e punës

Këto kurse do të përmirësojnë shanset për të marrë një stazh / punë dhe gjithashtu të kenë aftësinë e duhur për një performancë të shkëlqyer, duke kuptuar paraprakisht pritshmëritë e punëdhënësve.

Lloji i parë i kursit përqendrohet në përgatitjen e punës dhe aftësitë e gjuetisë së punës. Ndihmon në zhvillimin e rifillimeve, përmirësimin e teknikave të intervistimit dhe krijimin e markës së duhur personale.

Lloji i dytë i kursit përqendrohet në aftësitë dhe njohuritë në vendin e punës, zgjidhjen e problemeve dhe aftësitë e komunikimit për të përmbushur pritshmëritë e punëdhënësve.

Seancat mund të ofrohen online përmes webinars ose në një klasë fizike në varësi të audiencës dhe disponueshmërisë.

Përfitimet kryesore: Përgatitja e të rinjve për: Zhvillimin dhe rafinimin e një marke personale, të mësuarit se si të identifikoni mundësitë e karrierës qoftë të reklamuara apo jo; përmirësimi i aftësive të rrjetit dhe intervistimit; duke prodhuar CV bindëse të bazuar në arritje

Punësimi

Ndërmjet platformës Expert Lane punëdhënësit do të takojnë kandidatët që janë regjistruar dhe vlerësuar. Kur procesi të ketë përfunduar në cdo hallkë, profili juaj do bëhet i dukshëm tek punëdhënësit më të mirë në Shqipëri dhe jashtë saj.