Category Archives for Blogs

Zgjedhja e Drejtimit të Karrierës- Nga t’ja filloni?

Kur është hera e fundit që keni shkuar në dyqanin tuaj të preferuar të akulloreve? E mbani mend cilën shije keni zgjedhur? E mbani mend si e zgjodhët? Ju mund të keni zgjedhur një kon…

Si mund të futen të sapodiplomuarit në tregun e punës?

Gjetja e një pune pas universiteti mund të jetë e vështirë! Konkurrenca është shumë e madhe dhe shpesh studentët e sapodiplomuar marrin paga minimale ose punojnë punë për të cilat janë të mbikualifikuar, vetëm për…

Çfarë nuk ju mëson universiteti për kërkimin e punës?

Në Shqipëri por edhe në botë ka mijëra individë të kualifikuar, me përvojë në tregun e punës, dhe thjesht një diplomë universiteti nuk mjafton për të gjetur punën e ëndrrave. Pa diskutim, universiteti të jep…

4 pyetjet që duhet t’i bëjmë vetes para se të vendosim profesionin

Të gjithë e dimë impaktin e madh që ka në jetën tonë karriera. Kur jemi të sapo diplomuar apo jemi në hapat e parë të punësimit, i bëjmë vetës qindra pyetje dhe gjendemi në udhëkryqe…

4 këshilla se si t’i jepni prioritetin e duhur detyrave para provimeve

Për të gjithë studentët të cilët diplomohen këtë vit, me siguri kjo nuk ishte periudha ideale që kishit menduar që do i paraprinte sezonit të përgatitjes së diplomimit, por përshtatja sa më e shpejtë me…

Përse duhet të ndjekim webinare?

Në ditët e sotme kur teknologjia ka marrë përmasa gjigande në përdorim, por sidomos gjatë këtyre ditëve, në të cilat jemi të gjithë të mbyllur në shtëpi para pc apo telefonit, një ndër mënyrat më…

5 aftësitë e buta që do ju ndihmojnë të mbani punën që dëshironi

Disa këshilla që të zhvillosh këto aftësi me rëndësi të lart nga punëmarrësi: 1.Komunikimi efektiv: përkufizohet si aftësia për të përcjellë informacionin tek një person tjetër në mënyrë efektive dhe efikase. Menaxherët e biznesit me…

Përse është i rëndësishëm një planifikim i mirë i rrugës së karrierës?

Për ne është shumë e rëndësishme të flasim mbi këtë temë, pasi është edhe misioni ynë në këtë fushë. Fatkeqësisht, ajo që shohim çdo ditë është një kaos i madh midis kërkesës dhe ofertës në…

Si të jemi më produktivë në kohë karantine?

Duke qënë të mbyllur në shtëpi, shumica duke ndjekur leksionet online apo duke punuar në remote, truri ynë nuk e ka të lehtë të ambjentohen me një rutinë të re pune apo studimi. Prandaj, për…