Në një moment të jetës suaj, ju me siguri mund të përdorni disa këshilla për karrierën për t’ju ndihmuar të merrni rrugën më të mirë të karrierës. Këto këshilla, në vitet e adoleshencës ju ndihmojnë të merrni vendimet e duhura për karrierën, ose në të njëzetat tuaja ju ndihmojnë në përpjekjet për të filluar karrierën tuaj të re ose më vonë në jetë kur kërkoni një ndryshim të plotë të karrierës.

 

 

Por disa njerëz kanë rrethana të veçanta që mund t’i bëjnë zgjedhjet e tyre në karrierë më të vështira. Më i madhi nga këto grupe në 50% të popullsisë janë gratë, dhe veçanërisht gratë në zonat rurale.

Tradicionalisht gratë në karrierë janë nënvlerësuar në vendin e punës edhe nëse përqendrohen në karrierën e tyre. Mund të jetë edhe më e vështirë kur gratë rikthehen në karrierë pas rritjes së fëmijëve. Një grup tjetër me vështirësi të mëdha në karrierë janë jetimët që arrijnë moshën e rritur. Shtëpia e fëmijëve zakonisht i mbështet ata deri në moshën 18 vjeç, dhe më pas këta njerëz duhet të gjejnë rrugën e tyre. Dhe shumicën e kohës ata nuk janë të përgatitur për ta bërë këtë, dhe të pambështetur nga punëdhënësit ose komunitetet profesionale. Gjithashtu shpesh në pension në një moshë relativisht të re janë ata anëtarë të forcave të armatosura dhe sportistët që kanë shërbyer për shumë vite, por që tani duhet të gjejnë një karrierë të rëndësishme kuptimplotë.

Ju dëshironi të shfrytëzoni këtë mundësi për të hedhur një vështrim në një karrierë krejtësisht të re ose ndoshta ju keni qenë të detyruar të dilni në pension, por besoni se keni ende shumë për të ofruar në karrierën tuaj. Këto janë të gjitha rrethanat e veçanta që do të ndikojnë në zgjedhjen tuaj në karrierë dhe duhet të merren parasysh kur zgjidhni se cila karrierë është e përshtatshme për ju.